פרופ' ירון פלוס

הסטטיסטיקן הלאומי, מנהל הלמ"ס, מאפריל 2023.

פרטים אישים

ירון פלוס נולד בחולון בשנת 1968.

השכלה

פרופ' פלוס סיים בהצטיינות לימודי הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת

בן-גוריון בנגב, במסגרת העתודה האקדמית.

הוא השלים תואר שני בגיאו-אינפורמציה במרכז מחקר ITC שבאוניברסיטת טוונטה בהולנד וכן סיים לימודי מודד מוסמך בטכניון.

ב־1998 החל לימודי דוקטורט במחלקה להנדסה אזרחית, סביבתית, גיאודזיה וגיאו-אינפורמציה באוניברסיטת המדינה של אוהיו בארצות הברית.

בשנת 2001 השלים לימודי דוקטורט בגיאו-אינפורמציה. נושא הדיסרטציה שלו היה "New methods for spatial statistics in geographic information systems".

בשנים 2014–2015 למד באוניברסיטת הרווארד במסגרת רשת המנהיגות הבכירה של קרן וקסנר (מחזור 2015).

בשנים 2016–2017 למד באוניברסיטת הרווארד במסגרת התוכנית למנהיגות דיגיטלית.

פעילות מקצועית

פרופ' פלוס הוא מדען נתונים, פרופסור חבר וראש המסלול למדידות וגיאו-אינפורמציה במחלקה להנדסה אזרחית באוניברסיטת אריאל בשומרון.

הוא התחיל את דרכו המקצועית כמנהל שותף בחברת "הלפרין פלוס – מדידות והנדסה" והקים כמה מחלקות למיפוי ואיסוף של מידע עבור חברות תשתית, עיריות וממשלה.

במהלך השנים שימש מרצה באוניברסיטאות בארץ ובחו"ל: באוניברסיטה באוהיו, באוניברסיטת Ferris State ובטכניון.

בשנים 2012–2021 היה מדען ראשי וראש חטיבת המחקר והפיתוח במרכז למיפוי ישראל (מפ"י).

הוא עסק בריכוז הוועדה הממשלתית לשיפור מסד הנתונים הממשלתי אודות שוק הנדל"ן לפי החלטת ממשלה 374 מיוני 2013. פעילות הוועדה שיפרה את המידע הלאומי בנדל"ן והנגישה אותו באתר ממשלתי בתוספת נתונים דמוגרפים וכלכליים. נוסף על כך הוא קידם את תיקון חוק המקרקעין (חלקה תלת ממדית) התשע"ח-2018, את תקנות המדידות (מדידות ומיפוי) התשע"ו-2016 ויותר מ-60 מסמכי הנחיות מקצועיות.

בתקופתו עבר המרכז למיפוי ישראל טרנספורמציה דיגיטלית לארגון מקוון: הוקם שרת המפות – הכלי להצגה וניתוח של מידע ממשלתי, שכלל יותר מ-350 שכבות, יותר מ-45 שיתופי פעולה עם משרדי ממשלה וכמיליון כניסות של אזרחים בחודש לאתר; קודם פיתוח אתר הנדל"ן – פותח רכיב רישוי זמין למודדים עם מינהל התכנון ופותחה מערכת הטופוקד, המאפשרת איחוד של כלל המערכות ובסיסי הנתונים של מפ"י למערכת מקוונת אחידה, וכן הוחלה דיגיטציה לתהליכים נוספים בפעילות המרכז. פלוס הוביל גם את התקינה ליצירת מפרט אחיד לאיסוף נתוני מדינת ישראל מתוך כוונה שהמידע יישמר ויהיה נגיש לרשויות ולאזרחים.

מחקרים ופרסומים

במהלך לימודיו לדוקטורט עבד במכון בירד לחקר קטבים ואקלים (Byrd Polar and Climate Research Center) כחוקר בפרויקט TAMARA של הקרן הלאומית למדע (NSF), שהייתה אמונה על בניית מסד נתונים של מערב אנטארקטיקה. כחלק מהפעילות השתתף במשלחת לקוטב הדרומי לאיסוף המידע.

פלוס ביצע פרויקט מחקר בשיתוף אוניברסיטת מיסיסיפי עבור נאס"א לפיתוח קורס ושיטות לאיסוף ועיבוד של מידע טופוגרפי. פעילותו המחקרית זיכתה אותו בפרס המצוינות האקדמית.

הסטטיסטיקנים הלאומיים בעבר

בין השנים 2022-2013


פרופ' שלמה יצחקי (ז"ל)

בין השנים 2012-2001

 

פרופ​' יוסף ​יהב​ (ז"ל)
בין השנים 2001-1994

 

פרופ' מ​שה סיקרון (ז"ל)
בין השנים 1993-1972

 

פרופ' רו​ברטו בקי (ז"ל)​
בין השנים 1971-1948


Sedley Cudmore​

* ויקיפדיה אינם לוקחים אחריות על איכות התוצרים והערך שלה