תמונת דף
תקציר
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) החלה לבצע באופן שוטף בחודש מרס 2011, סקר חודשי שוטף חדש - "סקר אמון צרכנים" ("Consumer Confidence Survey"). הסקר מהווה חלק מסדרת פעולות המתבצעות במסגרת הצטרפותה של ישראל לארגון
ה - OECD.
פרטים נוספים על הסקר באתר הלמ"ס.
סקר זה, המתבצע בקרב אוכלוסיית בני 21 ומעלה, נועד לאסוף מידע על ההערכות של הפרטים לגבי השינויים הצפויים במצב הכלכלי, הערכות שעליהן מתבסס מדד אמון הצרכנים; לאסוף מידע על ציפיות לשינויים במדד המחירים לצרכן; לסייע לזהות תפניות במצב המשק לצורך מעקב אחר מחזור העסקים, ולאסוף מידע לגבי ציפיות לרכישות גדולות ולשינוים ברמת החיסכון של האוכלוסייה.
המתודולוגיה של הסקר תואמת את ההנחיות של ארגון ה -OECD לסקרים מסוג זה. בזכות זאת, מתאפשרת השוואה של מדד אמון הצרכנים בין המדינות החברות בארגון.
מדד אמון הצרכנים- מדד אמון הצרכנים בחודש נובמבר עמד על 29%- (באוקטובר היה ערך המדד 24%-).
- השינוי המשמעותי ביותר מבין ארבעת המאזנים המרכיבים את המדד נרשם במאזן המתייחס לשינוי הצפוי במספר המובטלים. השינוי במאזן מראה על החמרה בציפיות לגבי מספר המובטלים, וערכו ירד מ-36%- באוקטובר ל-50%- בנובמבר.[1]
מדד אמון הצרכנים תחום בטווח שבין מינוס 100 לבין פלוס 100. ככל שערך המדד קרוב יותר לגבול העליון, הוא מעיד על אופטימיות גדולה יותר בקרב הפרטים, וככל שערך המדד קרוב יותר לגבול התחתון, הוא מעיד על פסימיות רבה יותר. כאשר המדד קרוב לאפס, מדובר בהיעדר ציפיות לשינוי במצב הקיים.
[1] ברמת מובהקות מקובלת של 95%.