תמונת דף
תקציר
איכות החיים מוגדרת כזמינות המרכיבים והתפקודים הנדרשים לסיפוק צרכים אנושיים שונים, והיכולת לפעול להגשמת מטרות אישיות, לשגשג ולחוש סיפוק מחוויית החיים; מטרתם של מדדי איכות חיים היא להציג מדידה רב-ממדית של רווחה ואיכות חיים, תוך התייחסות לכלל ההשפעות הכלכליות, החברתיות והסביבתיות על החיים.
בהמשך להחלטת הממשלה "מדדי איכות חיים, קיימות וחוסן לאומי" מאפריל 2015 (החלטה מס' 2494) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מעדכנת באופן שוטף את מדדי איכות החיים הבוחנים את מצב איכות החיים בעבר ובהווה. רשימת המדדים מורכבת מ-11 תחומי חיים וכל תחום כולל 8 מדדים. בנוסף, המדדים מאפשרים לערוך השוואה בינלאומית וניתוח פערים בין גברים לנשים ובין יהודים לערבים. בנוסף מוצגת תמונת מצב והמגמה במדדים ברמה האזורית לפי מחוזות ובערים הגדולות.
מדידת איכות חיים מגדירה גם את הצורך במדידת היכולת לקיים ולשמר איכות חיים לאורך זמן עבור הדורות הבאים. לטובת מדידה זו פותחה מסגרת מדדי הקיימות (הון). מדדים אלו מאפשרים לבחון אם איכות החיים היום יכולה להימשך לאורך זמן ואם הפיתוח החברתי והכלכלי הנוכחי אינו בא על חשבון צורכי הדורות הבאים או על חשבון בסיס המשאבים הלאומי. מדדי הקיימות (הון) מציגים את מלאי ההון והמשאבים שיש לנהל לטובת שימור איכות חיים לפי חמישה סוגי הון: כלכלי, טבעי, אנושי, חברתי ותרבותי.
לדוח המלא - מדדי איכות חיים, קיימות וחוסן לאומי, 2022